Rainbird

RainBird

RainBird is de koploper op het gebied van irrigatie voor de eenvoudigere toepassing. De RainBird computers bieden uitgebreide mogelijkheden met een zeer eenvoudige complete besturing inclusief bediening via een app. Broere Irrigatie gebruikt de RainBird computers voor de kleinere particuliere siertuinen. Hieronder zullen de meest gebruikte RainBird computers worden besproken.

RainBird ESP-RZX serie

ESP-RZXDe ESP-RZX serie is dé beregeningscomputer als het op kleine siertuinen aankomt. Siertuinen dienen goed vochtig te worden gehouden in de zomer. Sommige delen van de siertuin dienen meer water te krijgen dan andere delen van de tuin. Het handmatig bewateren van de tuin vereist vaak tijd die niet iedereen elke dag heeft. De ESP-RZX serie biedt hiervoor de uitkomst. Met een Groot LCD scherm is de computer eenvoudig in te stellen. Deze beregeningscomputer is leverbaar in een indoor en een spatwaterdichte outdoor versie. Op deze computer kunnen tot 8 automatische kranen en één regensensor worden aangesloten. De regensensor kan het beregeningsprogramma onderbreken wanneer het regent om te voorkomen dat er onnodig beregend wordt.

Eigenschappen ESP-RZX Serie
  • Van 1 tot 199 minuten achter elkaar beregen
  • Aanpassing naar seizoenen mogelijk
  • Per station(elektrische kraan) instelbaar
  • 6 keer per kraan per dag irrigeren
  • Sproeiprogramma’s per weekdag instelbaar
  • Handmatig inschakelen per station of alle stations tegelijkertijd mogelijk
  • Met app bedienbaar (indien wifi module geïnstalleerd is)
RainBird ESP-Me

ESP-Me

De RainBird ESP-Me is een computer geschikt voor de wat grotere siertuinen. In feite is dit de grote broer van de ESP-RZX computer. Op de computer kunnen tot 22 elektrische kranen worden aangesloten (met uitbreidingsmodules, standaard 4 kranen). Evenals de ESP-RZX heeft de computer een groot LCD scherm wat het instellen erg eenvoudig maakt. Net als zijn kleine broertje is deze computer verkrijgbaar in een indoor en een spatwaterdicht outdoor model.

Een WiFi uitbreidingsmodule is beschikbaar om de computer op afstand te bedienen via een app