Nieuws

Landelijke Uiendag

Donderdag 26 augustus a.s vindt de Landelijke Uiendag in Colijnsplaat weer plaats. Ook Broere irrigatie is hier vertegenwoordigd.  Door de droge zomers in de voorgaande jaren staat druppelirrigatie sterk in de belangstelling. Hoewel er in de afgelopen zomer aanmerkelijke meer regen is gevallen, zien we ook dit jaar toch aanmerkelijke verschillen ontstaan. Goede irrigatie zorgt ervoor dat u geen dag groei in het seizoen hoeft te missen.  In een irrigatieproject moet alles kloppen voor het optimale resultaat.  Uiteraard is een juiste keuze van de driptape van belang, maar ook verdeel en aanvoerleidingen, filtering van het water, reducering van de druk, keuze van de pomp en de automatisering zijn uitermate belangrijk. Over deze aspecten geven wij in onze stand graag uitleg.  Voor meer info en aanmelding ga naar  www.uiendag.nl

2021-08-18

Klik op de afbeeldingen om deze groter weer te geven.

Ondanks regen toch flinke voorsprong met drip irrigatie

Afgelopen week hebben we de gewasstand van diverse percelen zaaiuien in Nederland gecontroleerd.  Ondanks alle regen van de voorbije weken, is er een behoorlijke voorsprong van de uien met drip irrigatie.  In de eerste helft van juni waren de drip irrigatie installaties in werking. Al vlot resulteerde dit in een duidelijke verbetering van de loofgroei. Vanaf  de tweede week van juni zijn forse hoeveelheden water gevallen en is het irrigeren uiteraard gestopt. Van de natuurlijke regen hebben alle uienpercelen flink geprofiteerd. Ondanks deze regen blijven de uienpercelen met drip een mooie voorsprong behouden.  Op een groot drip irrigatieproject van uienverwerker Wiskerke zijn dit jaar vierkante 0-veldjes aangelegd met dichte slangen.  In week 29 hadden we op dit perceel 29% meer loofgroei t.o.v. van de niet-geïrrigeerde nul-veldjes.

Water Harvesting in Libanon

Water Harvesting in Libanon

Afgelopen jaar is Broere Beregening ook druk bezig geweest in het buitenland! Libanon was deze keer de bestemming. Hier is een irrigatiesysteem ontwikkeld wat vergelijkbaar is met wat we in Nederland hebben ontwikkeld.

Het systeem vangt water bovenstrooms op en bouwt druk op door het hoogteverschil. Door gebruik te maken van het drukverschil wordt het water gefilterd met een automatisch filter waarna het in ondergrondse bron wordt opgeslagen. Dit alles zonder gebruik van energie te maken!

Als het in de zomer droog en warm wordt, wordt het water wat in de winter is opgevangen omhoog gepompt uit de bron door middel van zonne-energie. Het water wordt door middel van druppelslangen direct naar de druivenplanten gebracht waardoor de oogst ondanks de droge Libanese zomers perfect kan worden uitgevoerd!

Klik op de afbeeldingen om deze groter weer te geven.

Broere Catalogus online

De nieuwe catalogus van Broere Beregening is vanaf heden in te zien in het kenniscentrum onder het kopje publicaties.

Ga naar kenniscentrum>>>

nieuwe catalogus

Nieuwbouw Van der Sar plants

Nieuwbouw Van der Sar plants

Bij Van der Sar Plants is er de afgelopen tijd hard gewerkt aan de nieuwbouw op een rustende locatie.

De locatie is helemaal opnieuw gerealiseerd en er ligt een nieuwe teeltvloer, er is nieuwe beregening aangebracht en er is een nieuw wateropslag systeem!