Ridder

Sinds 1994 werken we met Ridder (voorheen Hortimax) en veel toepassingen van Ridder in de outdoor irrigatie die jaren geleden zijn geïnstalleerd, worden nog dagelijks gebruikt. Nu Ridder zijn focus niet meer uitsluitend op de “high-end” glastuinbouw heeft en zijn productrange heeft aangepast sluit Ridder weer dichter aan bij de wensen van onze outdoor irrigatie klanten. De brede range en de lange historie van de Hortimax producten maakt dat zij op veel locaties een passende oplossing zijn voor de eindgebruiker.

HortiMaX Go!

De HortiMaX-Go! Is onderscheidend van zijn concurrenten vanwege het feit dat zowel de klimaatsturing als de irrigatie regeling in één systeem zijn. U heeft dus niet 2 aparte controllers nodig om alles te kunnen sturen. Ook een uitbreiding op termijn is betaalbaar. U schaft de gewenste smartswitch aan en voegt deze toe op de controller. Dus geen dure software of hardware aanpassingen meer.

Door de modulaire opbouw van de HortiMaX-Go! Controller is er voor elke situatie een passende op maat gemaakte oplossing en dat tegen een zeer gunstige prijs.

hortimax go screenshotVoor alle hiernaast weergegeven mogelijkheden zijn speciale “Smart Switches” deze voegt u eenvoudig toe in het netwerk van de controller en de controller herkent de module automatisch. Het enige wat daarna moet worden gedaan is de juiste instellingen invoeren in uw controller en aan de slag! Op elke controller kunnen maximaal 32 Smart Switches worden aangesloten.

De bediening van de controller gaat zeer eenvoudig door middel van het touchscreen. Het is zelfs mogelijk om meerdere controllers in een compleet netwerk aan te sluiten. Ook kunt u de controllers via de PC of smartphone bedienen.

In samenwerking met Hortimax wordt de HortiMaX-Go computer door Broere Beregening zelf geassembleerd en in een speciale behuizing gemonteerd. De HortiMaX-Go is in deze behuizing beter bestand tegen het zonlicht en klimaat in de outdoor teelt. De computer is modulair en kan worden voorzien van een bodemvocht sensor waardoor de computer in aanmerking komt voor bepaalde subsidieregelingen.

Voordelen HortiMaX-Go! op een rijtje:

 • Betaalbaar: op maat gemaakt, betaal alleen voor de gebruikte onderdelen.
 • Bedieningsgemak: het touchscreen is eenvoudig te bedienen als een smartphone
 • Aansturing water en klimaat: alles in één overzicht op een controller.
 • Communicatie tussen controller en Smart Switches: een betrouwbare terugkoppeling
 • Duidelijk zichtbare alarmmeldingen: zelfs bij handmatige bediening.
 • Multizone controller: één controller bestuurt tot wel acht zones!
 • Eenvoudig op afstand te bedienen. Het scherm op uw PC of Smartphone is zelfs identiek aan de controller. Via de app kan er eenvoudig worden gekozen tussen meerdere controllers.
 • Meerdere controllers kunnen in 1 netwerk worden samengevoegd en zo ook het Meteo station delen.

HortiMaX Go! Irrigatie

Irrigatie:

hortimax go screenshot irrigatieVoor de irrigatie zijn er in de HortiMaX-Go! vier verschillende perioden en maar liefst 6 startvoorwaarden waarmee gewerkt kan worden. Per periode kan er een aparte startvoorwaarden en ook EC- pH waarden aan een kraangroep worden gegeven.

De beschikbare startvoorwaarden zijn:

 • Kraangroep handstarts.
 • Startcontact
 • Tijdstart
 • Stralingssomstart
 • Cyclische start.
 • Valve start.

Kranen en kraangroepen:

Er kunnen in totaal 96 kranen op de HortiMaX-Go! worden aangesloten. Deze 96 kranen zijn weer in 96 kraangroepen te plaatsen. De sturing van de kranen gaat door middel van uitbreidingskaarten (Smart Switches) van 8 kranen. Op de Smart Switch voor de kraansturing zitten per switch van 8 kranen ook 2 ingangen voor startcontacten. Deze startcontacten kunnen op hun beurt weer aan een bepaalde groep worden toegewezen.

Ec en PH regeling:

De HortiMaX-Go! heeft uiteraard een EC en/of pH regeling. Er kunnen maximaal 4 meststoffen doseerstraten worden aangestuurd en 1 doseerstraat voor zuur of loog. Uiteraard is er naast de meetsensor ook de mogelijkheid om een controle sensor aan te sluiten. In de Smart Switch voor de EC kan ook een literteller worden aangesloten. Het ijken van de sensoren kan via de controller.

 

 

 

HortiMaX Aqua CX300

De HortiMaX Aqua CX300 is bij uitstek geschikt voor het beheersen van binnen- of buitenberegening in velerlei vorm, nevelen en druppelirrigatie zonder recirculatie, al dan niet op substraat. De Aqua CX300 realiseert de juiste hoeveelheid water en voeding op het juiste tijdstip en met de juiste EC naar de plant. Dankzij de vele mogelijkheden kan de Aqua CX300 optimaal worden afgestemd op de situatie in uw bedrijf.

HortiMaX CX500

Toepassing van ‘Nederlandse’ tuinbouw techniek in het buitenland blijkt vaak geen succes omdat de techniek niet aansluit bij de klimatologische omstandigheden, het kennisniveau of de cultuur van de gebruiker. Ieder klimaat en ieder land kent een eigen optimale oplossing. Met dit inzicht is de HortiMaX CX500 ontwikkeld. Het is dé standaard op gebied van adaptive greenhouse technologie: aanpasbaar, uitbreidbaar, eenvoudig en groeit mee met de kennis en ervaring van de tuinder.